Veterinarski prašek

Kakšne so zahteve za uporabo veterinarskih zdravil za vzrejo prašičev brez onesnaževanja?

2023-09-11 10:35

Proizvodnja svinjine, ki ne onesnažuje okolja, zahteva izbiro živalskih zdravil pri proizvajalcih z veljavnim 《Dovoljenjem za proizvodnjo živalskih zdravil》 in številko odobritve izdelka ali pri dobaviteljih z 《Uvozno dovoljenje za uporabo živalskih zdravil》. Pri uporabi zdravil za živali je treba upoštevati naslednja načela: ne uporabljajte razkužil in sredstev za razkuževanje krmnega okolja, hlevov in opreme, temveč morajo biti v skladu z ustreznimi predpisi.


Prednost je treba dati uporabi cepiv za preprečevanje živalskih bolezni, vendar morajo biti v skladu z zahtevami 《Predpisov o zdravilih za živali Ljudske republike Kitajske》 drugega dela, ki navaja cepiva za imunizacijo prašičev, in morajo biti v skladu z ustreznimi predpisi.


Živalske formule in formule tradicionalne kitajske medicine so dovoljene za prašiče v skladu z 《Kitajskim nacionalnim farmacevtskim standardom》 Drugim delom in 《Predpisi o zdravilih za živali Ljudske republike Kitajske》 Drugim delom.


Pod vodstvom kliničnega veterinarja je dovoljena uporaba kalcija, fosforja, selena, kalija in drugih hranil, probiotikov, pufrov, elektrolitov, vitaminov, absorbentov, odvajal, maziv, sredstev za zakisanje, lokalnih hemostatikov, adstrigentov in digestivov.


Skrbno je treba pretehtati uporabo agonistov adrenalina, bronhodilatatorjev, antiholinesteraznih učinkovin, kortikosteroidov in protivnetnih analgetikov. Prepovedana je uporaba anestetikov, analgetikov, pomirjeval, centralnih stimulansov, kemičnih zadrževalnih zdravil in relaksantov skeletnih mišic.


Dovoljena protimikrobna in protiparazitska zdravila je treba kupiti na veljaven recept veterinarja. Pri uporabi teh zdravil je treba upoštevati naslednje točke: strogo upoštevanje priporočenih odmerkov in načinov uporabe; upoštevanje določene karence. Na primer, če je karenca za antiparazitsko zdravilo ivermektin 18 dni za injekcijo in samo 5 dni za predhodno mešanje; če za nekatere antibiotike, kot sta sulfadiazin ali norfloksacin, karenca ni določena, ne sme biti krajša od 28 dni; vzpostaviti evidenco uporabe zdravil in voditi evidenco imunizacijskega programa; prepovedana je uporaba kakršnih koli zdravil za živali, proizvedenih z genskim inženiringom, brez odobritve državnega upravnega oddelka za živinorejo in veterinarstvo; prav tako je prepovedana uporaba kakršnih koli zdravil za živali, ki jih je Ministrstvo za kmetijstvo prepovedalo ali izločilo.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.